Här kommer lyckan för hundar som oss.

Reinfeldt tycker att pensionsåldern borde höjas till sjuttiofem. Klart att den ska! Håller helt och fullt med hans åsikt. Givetvis vill man se sina föräldrar jobba ihjäl sig, och även jobba ihjäl sig själv och låta sina barn se det.

Det är fakta att livslängden på kvinnor och män har ökat, eller åtminstone är bra nu. Har jag hört. Så därför är vi kapabla till att jobba i tio år till. Om man låter det gå så ett tag, så tror jag att vi kan se att den där livslängdskurvan kommer att stupa rakt ner, precis som Alexander Bards penis på en polsk undergroundbordell.

"Man kan byta karriär", säger han. Det är i den här generationen som jag håller på att växa upp i, som flertalet människor verkligen pluggar till att bli någonting, och i stort sätt alla går i gymnasiet för att det ger en vettig grund, även fast det inte är plikt på det. Pappa gick några veckor, sen gav han fan i det. Idag måste man ha utbildningar hit och dit för att sopa gatan. I princip. Man ska byta arbete till något som är mindre jobbigt fysiskt. Men just det Freddeman, en av dom platserna besitter du ju själv?

Kan vara mycket lätt för en människa som inte har ett fysiskt ansträngande arbete, att säga att man ska jobba tills man blir hundra, den sliter inte ut kroppen på samma sätt som någon som t ex jobbar på en fabrik. Men en del människor här i världen är födda med silversked i mun, och dör även med den. Vi andra får nöja oss med träskeden ut från vaginan, och in i graven.

Det pratas mycket om att ungdomar, och unga vuxnar inte jobbar. Dom är lata, ansvarslösa och ditten och datten. Må så vara, må så vara. Men eftersom man "borde" jobba till sjuttionfem bast så finns det ju inga jobb att ta heller. Och det är ju självfallet mycket bättre att Stig sjuttiotvå år släpar och drar på plastfabriken, än att Martin nitton år kommer och gör lite nytta, samt tjänar pengar precis efter studenten. Det är väl klart att det kryllar av socialbidragsfall när det ska va så pass. Borde man gå runt och hoppas på att någon går och dör någonstans för ens egen skull? Ja, kanske det.

Min farfar är sjuttiofyra, har jag för mej. Han skakar jättemycket i sina händer. Så när han ska dricka kaffe får han ta en hög mugg, och bara hälla i hälften så mycket kaffe, annars så blir det kaffe överallt. Men då ska någon annan i samma situation operera en hjärnblödning. Med sina händer. Känns oerhört bettryggande.

Jag skulle gärna, mycket gärna se fler politiker som själva en gång varit den som fått jobba och slita lite bland barnaskrik på dagis, som jobbat på en fabrik, eller egentligen vilket "normalt" arbete som helst. För jag tror att de personerna är viktiga för oss, för att dom förstår verkligen vad som behövs, och vad som inte behövs. Dom vet själva, för de har själva varit där ute en gång.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så sjukt bra skrivet.

2012-02-08 @ 20:20:55
URL: http://ingridhedstrom.blogg.se/
Postat av: Ida

håller med ovanstående!

2012-02-08 @ 20:29:02
URL: http://idahedis.blogg.se/
Postat av: Fanny

Det ska ej bli lag på det, men eftersom att när de som är föda 50-60-70 tal går i panssion kommer det bli för mycket jobb som vi ej kan ta upp. pågrund av att de flesta läser vidar och vi är mindra föda under 80-90-00 talet. Och för att kunna ge ut studiebidrag, barndbidrag och panssion så krävs det att folk jobbar. Och man kommmer inte jobba till sjuttiofem utan mer som 68-71.Han förösker ge oss en bättre möjlighet inom ekonomi. Så folk kan få mer inom barn studie och panssion. Tycker du ska läsa hela artiklarna innan man uttalar sig i detta. :)

2012-02-10 @ 19:57:11
URL: http://himylove.devote.se
Postat av: Fanny

Glömde skriva att folk med problem komme rha rätt att gå i förtidig panssion, men pågrund av det gör också måpnga helt friska det med när de faktiskt kan jobba ungefär tio år till.

2012-02-10 @ 20:00:02
Postat av: amanda

hej fanny! :)

jag uttalar mej aldrig om någonting jag inte har vetskap om varken i tal eller skrift.

nej, ingen lag blir av, men intressant att leka med tanken.

detta är hans idé att förbättra, medans jag tror på andra lösningar angående detta.

2012-02-10 @ 22:27:03
Postat av: Anonym

Håller med om vartenda ord.

2012-02-13 @ 18:15:14

Kommentera inlägget fina människa:

Ditt namn:
Stammis

E-postadress: (publiceras inte)

Om du har någon hemsida:

Your words:

Trackback
RSS 2.0