Earth Hour 31 mars 2012 20.30 - 21.30

Glöm inte.

Endorfinerna rusar.

Jag snackade med en kompis om att bli röd i ansiktet, att bli generad. Och hon blir generad för en väldigt märklig sak tycker jag. Hon blir skitröd i ansiktet när någon säger ett dåligt skämt, och hon måste skratta för att va schysst liksom.


Karln värvar röster till nästa val.



Själv är jag olycklig då jag aldrig fick chansen att klämma honom på stjärten lite. Men det var andra som fick. Nadine och Sanna, två av de tjugonio klassisar jag har. Jag kände att Göran blev ett hett samtalsämne att skriva om, men ack och ve, allting har ett slut, även detta.

Imorgon kommer den här skojfriska (?) mannen till min skola.

Göran Hägglund himself!

Och jag minns inte längre hur min pappas röst lät, eller om det han tänkte är det jag tänker nu.



Svenskt, mjäkigt och bra.

Vi kommer att uppleva dödens väntrum i 696 timmar.


999

Väntar så fruktansvärt ivrigt på Kents nya låt som kommer ut imorgon. Jag vill gråta.



Nu kommer jag med mina klädtips igen. Hehö. Man kan låna sin kompisars kläder, om du har vänliga sådana. Den här tröjan heter Melinda. Miljövänligt (som den miljöaktivist jag är), och så behöver man inte hora för att ha råd med skiten heller. Bra va? Jippie

Jag dricker té ur en kaffekopp.

Idag, är jag glad men ändå lite vemodig.
Jag fick 26/40 på mitt senaste matteprov. Jag har inte haft över 25 sedan i sjuan, jag har bara haft över 20 en gång tidigare under hela åttan och nian, vad jag minns. Dessutom handlade detta prov om procent, vilket är en av de sakerna i matte jag skulle ha jobbat vidare på, för att det är det jag knappt kan. Jag har jobbat som en jävel med skiten, både hemma och på skyhelvetes många extralektioner i skolan. Och det känns så jävla orgasmiskt att hard work pays off.

Mitt vemod bygger på att det är sista avsnittet ikväll av "Får vi följa med", med Filip och Fredrik. Dom gör mej ju så glad.

Annars är livet superträligt, jag håller på att skriva en faktauppsats om Anne Frank, dumjävel är jag. Det börjar liksom bli tajt om information. Det är lite som att klämma fram det sista ur en ketchupflaska.

Imorgon kommer käre Storebror hem. Han har inte ens sett mina nya "nazi-boots" (som han själv kallar dom), än. Det ska bli kul att redovisa mitt tragiska liv för honom.

Hur vi störtar Svergiedemokraterna.

Jag tittade på "Robins" på ettan i lördags. Filip och Fredrik va med, och Fredrik hade en klockren teori om hur vi gör Jimmie Åkesson bajs i byx.

Det bor runt 18 000 (?) somalier i Svergie. Det finns runt 7 000 (?) registrerade svergiedemokrater. Om nu då en större del av dessa somalier ansluter sig till partiet kanske både Jimmie och partiet känner att, nä fan. Nu va det inte så kul längre, vi skiter i det här. En väldigt primitiv lösning må jag säga. Hållbar? Who knows..


Alice B.



Här har vi ännu en människa från Göteborg som behärskar svenska språket med bravur.

Debutalbum Någonting? Nej


Om det inte finns himmel Fredrik, varför föddes man snäll?



Det gör faktiskt ingenting att Filip inte riktigt fick plats, för jag ville faktiskt fokusera på Fredrik.
Han blir trettionio år i år. Och jag är ung som satan, men jävlar vad jag skulle bli glad om jag fick stoppa lite alkohol i hans kropp, så att han kunde få synda lite tillsammans med mej. För han är ju så charmig.

Pranked.

Jag tänkte skriva. Men sen ångrade jag mej. HAHA.


När jag ljuger i rädsla.

Jag tycker inte om när folk jag inte känner rör vid mej. Idag kom en och la armen runt mej.

"Jag har aspbergers", sa jag.

Han backade.

Jag vill vara med dig storebror, käre storebror.

Laleh – Storebror

Jag vill att du ska komma hem nu ditt arsle. Har du som läser detta kanske också ett syskon i Norrland som du skulle vilja ha hem? Kommentera i kommentarsfältet här under så kan vi träffas på en, eller flera koppar té så vi kan utnyttja hur mycket vi kan relatera till varandra.

Jag skulle så jävla gärna vilja va bundis med Di Leva. Ha honom som en personlig kurator ungefär. Bli boostad och uppmuntrad och sådär. Det skulle jag verkligen älska. Jag vill åtminstone ha honom i en pappversion i verklig storlek, så att han kan stå bredvid mej lite då och då. Bara det hade gjort i stort sätt alla situationer bättre.

Jag är inte en sådan person som röker på.

Gotye.



Now you're just somebody that I used to know

These boots are made for walkin', and that's just what they'll do.



Nancy Sinatra

På promenad i vår gamla hemstad.





Det här är pappas gamla jeans sen åttio/nittiotalet skulle jag tro. Han va en liten man. Jättesmal. Nästan lika spinkig som Johan Palm kanske. Shortsen har jag klippt av själv från ett par, och sedan har jag bara vikt upp de andra lite. Asbra med sånt här, miljövänligt, plånboksvänligt och fint. Och jag ska gå handelsgymnasiet och inrikta mej på försäljning.

Det här var åren när jag sa ja till allt, utan förbehåll.









Polaroid är fint.

Pojkens pappa gav honom bara en tom blick, och flinade.

"Pappa, jag vill bli skådespelare när jag blir stor."

Jag stod i buffékön, för jag va ute och åt häromdagen. Bakom mej stod det en liten pojke på kanske nio år, med sin pappa. Och så hörde jag hur han sa det ovanstående till sin pappa. Och pappan bara fnös, skrattade och mumlade någonting om vad hans drömyrke var när han var liten, men vad resultatet blivit idag. Sedan satt även hela familjen precis bredvid oss, och pappan pratade i telefon hela tiden. Med hög röst, och om någonting som i sin egentlighet verkade vara något som faktiskt kunde ha väntat. Och pojken bad honom att sluta prata, nu när de skulle äta. Pappan nekade honom. När han väl slutat prata, och lagt ner mobilen säger pojken att en annan kille i hans klass blivit ombedd att lämna sin telefon till lärarna för att han inte fick prata i den, då han gjort det. "Vi vuxna har ju lite mer viktigare saker att prata om än småbarn", sa pappan då. Och hela tiden när pojken skulle berätta någonting, var han bara kall och svarade kort och ointresserat.

Jag vill inte vara en sådan "förebild" för mina barn, som gör anspråk på att drömmar är drömmar och kommer alltid vara. Att det inte ens är värt att kämpa riktigt hårt för någonting, att livet alltid kommer ikapp en när allt kommer omkring. Att göra det som förväntas av en, och att inte stötta i alla lägen. Jag vill heller aldrig bli så jävla bitter heller, att jag nedvärderar mina barn eller barn överhuvudtaget grundat på deras ålder, jag vill kunna se deras intelligens. Jag vill vara involverad i deras liv, mer än att bara ha dom bara för att det är så man gör med livet. Man skaffar barn för att föra generationen vidare.

Jävla träliga folk det finns.


Kreativa jag.

En sån här ska jag nog skaffa mej en gång.

En högerkrok och riktigt blod.

Idag har jag faktiskt inte gjort någonting annat än att pluggat och känt mej tjock i huvudet och koffein-nödig. Liv-nödig också kanske. Life's a battle. Hoppas på att jag klarar mej till 2013 i alla fall. Måste tänka kortsiktigt liksom. Imorgon ska jag ha nationellt prov i kemi. I fyra timmar. Ska satsa på att bajsa, kissa och äta innan så går det nog bra. Och äta under tiden också, givetvis. Sånt är viktigt. Muy importante!

P.S
På tal om spanska, idag sjöng min lärare Evert Taube en bra stund för oss, och vi lyssnade på Jakob Hellman. Det tyckte jag va rätt nice faktiskt. Uppfriskande och härligt, när vi satt inne och såg vårsolen genom de grumliga fönsterrutorna.





Bild ett: Några mattetal.
Bild två: En sko i brist på annat. Tänkte att jag skulle göra inlägget lite roligare, men kan dock inte riktigt avgöra hur jag ställer mej till frågan såhär efteråt.

"Pappa, jag vill bli skådespelare när jag blir stor."

Kostymer i jeanstyg va inte något att ha, tycker jag. Jävla fan. Lite ledsen är jag ändå, så jag ska stoppa i mej en massa choklad blandat med varma hallon för att jag är en tragisk person. Tur att Filip och Fredrik kommer och räddar mej sen, fina män det där.

Annars är väl livet ganska enformigt i sig.


It fucks with your honour and it teases your head.

Idag har jag unnat mej ett par mattetal, städning och en massa mat. Så nu mår jag lite udda.





Imorgon ska jag gå till Myrornas och titta efter en vettig jeansjacka.

"Alla borde lyssna på Markus Krunegård. Alla som vill bli lyckliga."

- Outwitter

Kunde inte ha formulerat det bättre själv. Önskar nästan att det aldrig blivit sagt så att jag kunde ha varit den första som sa det, men livet jävlas med mej. Om jag hade befunnit mej på en undergroundklubb i Göteborg i onyktert tillstånd nu, hade jag säkerligen tatuerat in citatet någonstans på min kropp.


Let Saralou Shake.

Hej, vad gör ni kära vänner? Lite som mina samtal med Gud, han ger mej tystnad. En fråga kräver ett svar, men ett svar kräver en röst. Inte från dej Saralou och inte från dej Gud. Jag undrar Storasyster vill du ha mej nu? Bland vin, cigg och memoarer om människor du aldrig mött, om mej. Ligger jag där och känner askan du försummat?
Lägger du aska på min kropp, fyller jag din själ med skuld och ånger. Jag är din hjälte Storasyster, jag är din andra Saralou för vi delade allt. Du minns Shoreline som va soundtrack of our lives, du minns blod, jag minns dej. Du ser inte mej, för jag försvann i dej och du svalde. Du svalde den dödliga droppen till PJ Harvey, Let England Shake. Let England Shake.

For Saralous Sake.

Sorken Herr Andersson vs July Crisis.

I våran biologisal finns det en massa uppstoppade djur precis överallt. Nästan precis överallt i alla fall. Det gör det i de flesta biologisalar skulle jag tippa på. Nu vet jag inte hur ni andra har det, men våra döda och uppstoppade djur har namngetts. På varje djur finns en namnskylt. Det är ju nästan som ett litet hån ändå tycker jag. Tex som sorken Herr Andersson. Lite komiskt såklart, men i alla fall. Det är synd om de stackars satarna.

Här har vi July Crisis. Påminner om Kooks med ett stänk av Pete Doherty.


Jävla bra.



Som jag letat. Så många skoföretag som slutat sälja just dessa. Men trägen vinner! Och jag är jätteglad både över att jag nu äntligen kunnat köpa dom, men också att jag ärvt den underbara egenskapen att vara skyhelvetes envis, av min mamma. Så tack mamsen! Sen skulle jag vilja tacka.... Nej, skoja bara. Ska inte bli någon lång tacklista inspirerad av P3-Guldagala.

Men jag funderade lite på vad som är rätt och fel, om sånt här egentligen. Jag blev och är jätteglad över skorna, men är inte det lite dumt egentligen? Att bli så glad över något matriellt när jag t ex har en fin familj samt vänner som alla är friska och mår bra? Men å andra sidan, om jag inte hade blivit sådär glad hade jag (enligt mej själv) antytt på att jag är en bortskämd otacksam jävel. Och det vill man ju inte vara. Jag tänker nog inte spekulera i det här längre. Kanske om jag har lust. Jag tänker istället pussa på vänner och familj, och slita docsen med hälsan och bara sätta ett enda ord som passar utmärkt på den här situationen:

Dubbelmoral.

Internationella kvinnodagen.



Det är våran dag idag, kvinnor.

You didn't have to cut me off.



Olagligt bra. Minns faktiskt när jag hörde den för första gången. Jag låg i sängen och lyssnade på radion, och så blev det reklam på Karlavagnen och dags för musik. Åh nej, tänkte jag som ville att någon skulle prata mej till sömns, så jag bytte radiokanal. Och liktförbannat var det musik på alla andra kanaler också, och så stötte jag på en som spelade samma låt. Så jag fortsatte lyssna, och sen va jag fast.

Gillar hans röst. Skulle va nice att ligga och prata med honom via telefon en sen natt ni.

Svergie, Svergie älskade vän. En tiger som skäms, jag vet hur det känns.

Svergie hjälper till att bygga vapenfabriker i Saudiarabien. Ett diktaturland, dessutom. Allt det här fina, vänliga och gulliga som Svergie har som ett vackert skynke över sig av, känns bara ruttet just nu. Och jag tycker det är pinsamt faktiskt, jag kan ärligt säga att jag skäms över den här handlingen. Speciellt eftersom vi alltid säger oss vara så neutrala vad gäller krig, men också över själva faktumet. Krig och vapen är ingenting att syssla med. Även om det tillför "bra" export, tycker jag ändå att man både som människa och politiker borde ta och rannsaka sig själv för en stund. Vapenexport känns bara jävligt fel, tycker jag.

Det var åt helvete fel att den dåvarande regeringen (2005) avtalade detta, men lika dåligt att den nuvarande regeringen inte stoppat detta när det tidigare kommit på fråga. Och att det har fortsatt i hemlighet är ju absurt. Hela grejen är absurd. Det känns, tyvärr, som att i de flesta fallen prioriterar man pengar före heder.

"Reinfeldt välkomnar vapengranskning" - Aftonbladet

Idag var Fredrik Reinfeldt på min hemmaplan faktiskt (älskade Bynn), och snackade om det på ett företag här. Hade gärna varit där om jag hade kunnat.


När jag är naken.



Tänkte att det kunde va roligt att veta när jag känner mej som allra allra naknast. Och det är, som på bilden, när jag inte har några piercingar i öronen. På den vänstra bilden har jag tre hål, samt industrialen vanligtvis. På den högra har jag töjningen samt ett litet hål bredvid. Det är lite som att blotta fittan. Eller vad säger ni?

Sound of Silence.



Jag rebloggar det här. Heter det så? Min första rebloggning.
Hur som helst, mycket fin cover av Simon And Garfunkels låt Sound of Silence.

Jag vet hur ont det gör när hoppet dör, men askan är den bästa jorden.


Now and then I think of all the times you screwed me over.



Jag skulle nog inte riktigt påstå att det värsta med att vara internet-lös, är att inte ha tillgång till facebook varsom, närsom, hursom. Utan mitt problem har faktiskt varit Spotify. Så mycket nytt och framförallt bra, som jag missat. Fast jag kan inte riktigt heller påstå att det här låneinternetet jag fått, är så värst bra då jag inte ens kan lyssna på en tvåminuters låt, utan att det ska behöva buffra etc. Så jävla ledsen blir jag. Likadant med de dära cherry patent docsen, så jävla ledsen blir jag. Men jag ska försöka åtgärda det imorgon. Om varken internetet, eller sko-problemet kommer förändras, kommer jag vara ledsen ett bra tag framöver skulle jag tro. Omvärlden kommer att ruttna.

Jag har inte skrivit här på ett tag. Det taget kanske är en vecka, men det känns som en lång tid för mej faktiskt. Jag som alltid skriver, det har varit så svårt. Men det är klart, Gud välsigna svenskan då jag håller på att skriva en uppsats om Anne Frank. Med innehållsförteckning och sånt. Alltid något, även fast jag kanske inte känner att det brinner inom mej, eller i fingrarna eller pillesnoppen när jag låter fingrarna dansa över skoldatorernas tröga tangenter. Åh tänk, jag kunde t om få en sådan bisarr sak som skolan att låta poetisk. Då har man lyckats.

En annan sak jag skulle vilja dela med mej av, förutom té, brinnande värmeljus och heligt och ständigt gnäll är att svenska språker är fint, det är naket, det är genomäkta, och det brinner inom mej ibland när jag hör svensk musik när den är som mest betydelsefull och utlämnande, men ack så enkel trots allt. Just för stunden syftar jag på Thorsten Flinck, och den här killen. Det är väldigt snyggt och framförallt proffsigt när man skriver hemliga metaforer, men jag gillar att det faktiskt funkar att sjunga en så simpel sak som "jag saknar dej". Istället för att göra en mystisk, men givetvis fin metafor på det, säger man det bara rakt ut. Precis som det är. Naket, sårbart, brinnande, utlämnande.

Ebba Grön skulle jag nog säga är ett praktexemplar inom det där. De skrev det dom kände för. Kände dom att de var unga och kåta, så sjöng dom det rakt ut. Kände dom att de hatade söndagar, så sjöng dom också det.

Förresten så tycker jag att ni ska ta och lyssna på Karlavagnen på P4 från klockan halv elva om vardagkvällarna innan ni somnar. Det gör jag allt oftare, det är ganska givande och vissa gånger inspirerande faktiskt.


Dr. Martens 1460 cherry patent.

Det. Är. Så. Jävla. Svårt. Att. Hitta. Ett. Par. Jävla. Sådana. Här. Skor. Med. Lack. Fatta.
Jag blir så jävla trött av letandet, så nu ska jag fan sova en stund. Så jävla arg blir jag fan. Fanfanfanfanfan.
Helvetesjävla fanjävel!!!!!

RSS 2.0