Hela världen är så underbar, om man är korkad tom och glad.

Jag är ingen religionsmänniska. Fick IG på ett judeprov förra året, (och nej det var inte skällsordsmenat). Jag tycker inte det är så intressant, och i vilket fall som helst kan jag ändå inte koncentrera mej så bra. Har G i hela betyget, och tycker att religion är en jävla stor del till många många krig i världen. Och är ju alldeles för klok för sånt bös. Men vi håller på med islam. Där håller dom på med könsstympning på flickor sex till åtta år.

Ja men könsstympning har man ju hört om. Det är ju rätt hemskt, och sjukt och sådär. Man har hört om det. Idag fick jag ett helt häfte om det som min grupp skulle reflektera över. Det va en helt annan sak.

Det är flickor mellan sex till åtta år som utsätts för det. Och oftast är det, jävligt konstigt nog, deras mammor som bestämmer om dom ska göra det eller inte.
Det innebär att man tar bort vissa delar av en kvinnas könsorgan. Ja, det visste man. Den lindriga versionen var att man tog bort förhuden på klitoris, la ett bandage där över tills det slutat blöda. En av de andra versionerna, som är de hemska versionerna eller vad man väljer att kalla det (finns ju knappt ord för detta!!!), är att man skär bort klitoris, de inre blygdläpparna, insidan av de yttre blygdläpparna och syr igen, men lämnar en liten öppning för urin och menstruation. När det är dags för att föda barn sprättar man upp sömmen, efteråt syr man igen det igen. Nu tänker alla, "hur fan kan man knulla dårå?". I en diskussion i klassen kom vi fram till att man helt enkelt får ta en kille med en liten.
I Svergie blev det förbjudet att göra detta 1982. 1980 jävla 2. Så sent, det är skitkonstigt.

Plus att om en kvinna blir våldtagen när hon har en respektive, blir även hon straffad för "sin synd".
Ibland fattar man allt och ingenting.


Kommentarer

Kommentera inlägget fina människa:

Ditt namn:
Stammis

E-postadress: (publiceras inte)

Om du har någon hemsida:

Your words:

Trackback
RSS 2.0