Felet är ditt.

Reinfeldt och hans borgarhäng vill ju nu att skolken ska visas i betygen. DOCK så håller hans söta lille son INTE med. Han tycker som dom röd/gröna. Det tyckte jag var riktigt coolt. Bra där käre rebell!

Men alltså, anledningen till att ungjävlarna skolkar kan väl ändå vara lite personlig. Lite jobbig. De kanske har det jävligt hemma. Dom kanske också känner att dom inte får tillräckligt med hjälp av läraren på lektionen. Lärare lektioner. Dom kanske inte känner sig trygga i skolmiljön. Och bara för att man kanske inte vågar gå till skolan pga osäkerhet, ska man få sämre betyg för att ingen hjälper en.
Bara för att man kanske har en mamma som är död, och en pappa som är alkolist och ligger hemma, och då känner att man måste vara hemma och ta hand om sina småsyskon och hemmet, ska man få sämre betyg. Ingen som försöker hjälpa.

Och man kan nog ändå inte riktigt vara den där hårdingen och säga, "såhär skulle jag göra", och att man skulle få det att funka så bra osv. Hur man själv skulle hantera situationen. För det är faktiskt inte förrän man verkligen får uppleva en sak, som man förstår hur det är. Det är så åt helvete långt ifrån att tänka hur det skulle vara, gentemot hur verkligheten är. Och det här jag jag dragit trehundraåttio gånger här, fast inte fan hindrar det mej från att göra det hur många gånger fler jag vill, assholes.

Kommentarer
Postat av: Furman

Det kommer inte med i slutbetyget, och: är det inte bättre att se svart på vitt att Olle inte gått i skolan och därefter ta tag i problemet varför han inte går till skolan? Är det bättre att bara skita i det och blunda för det faktum att han missar en massa lektioner och att det är okej att skita i lektionerna? Jag vet en kille som lyckades skita i skolan i en hel termin utan att skolan reagerade. Vem får lida för det? Jo han, killen.

2011-05-15 @ 12:23:22
Postat av: Röd

Furman: Dock tror jag inte att människor som mår dåligt och som skolkar mår bättre av att få sämre omdöme i skolan, oavsett om det handlar om ett slutbetyg eller inte. Att någon inte är närvarande syns dessutom svart på vitt nu (varför ska en lärare annars anteckna vilka som befinner sig på lektionen?),själva problemet är att folk som styr och organiserar skolor inte bryr sig: och det är DESSA människor som borde få ett dåligt omdöme.

2011-05-15 @ 23:56:40
Postat av: furman

Ja du kanske har rätt.... det tål att tänkas på detta......

2011-05-16 @ 10:56:35
Postat av: Röd

Tackar, håller verkligen med!

2011-05-16 @ 23:05:10

Kommentera inlägget fina människa:

Ditt namn:
Stammis

E-postadress: (publiceras inte)

Om du har någon hemsida:

Your words:

Trackback
RSS 2.0